Salut, îți poți crea un cont nou sau te poți autentifica.

Bisacodil 10mg x 6 supozitoare Sintofarm

Producător: Sintofarm
Cod produs: 1978
Disponibilitate: Out Of Stock
Preţ: 0,00 RON
Fără TVA: 0,00 RON
Cant:  
   - SAU -   

Indicatii : la pacienţi cu constipaţie atunci când este necesar un laxativ stimulant ,  pentru pregătirea investigaţiilor medicale, înainte şi după operaţii şi în afecţiuni care necesită defecaţie/facilitarea evacuării materiilor fecale.

Compozitie : Substanţa activă este bisacodil 10 mg. Fiecare supozitor conține bisacodil 10 mg. Celelalte componente sunt: dioxid de siliciu coloidal anhidru (Aerosil 200 Pharma) parafină lichidă, gliceride de semisinteză (Witepsol H 15). Bisacodilul este un laxativ cu acţiune locală, care produce stimularea mişcărilor peristaltice ale intestinului şi diminuarea consistenţei fecalelor.

Contraindicatii : alergie (hipersensibilitate) la bisacodil sau la oricare dintre celelalte componente , ileus (oprire temporară a mişcărilor peristaltice ale intestinului) sau obstrucţie intestinală , abdomen acut chirurgical, inclusiv apendicită , boli inflamatorii intestinale acute , dureri abdominale severe asociate cu greaţă şi vărsături, care pot fi semne ale unei afecţiuni severe , deshidratare avansata , fisuri anale sau proctite ulcerative cu leziuni ale mucoasei. Bisacodil Sintofarm nu trebuie administrat în timpul sarcinii (în special în primul trimestru) sau alăptării decât cu recomandarea medicului după analiza de către acesta a raportului risc potențial pentru făt sau nou-născut/beneficiu matern. La om, nu au fost efectuate studii privind efectele Bisacodil Sintofarm asupra fertilităţii.

Doza si mod de administrare : Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Dacă nu este prescris altfel de către medic, sunt recomandate următoarele doze: Copii cu vârsta sub 10 ani care au constipaţie cronică sau persistentă vor fi trataţi numai sub supravegherea unui medic. Bisacodil Sintofarm 10 mg supozitoare nu va fi utilizat de copii cu vârsta sub 4 ani.
Tratamentul de scurtă durată pentru constipaţie - Adulţi şi copii cu vârsta peste 10 ani: doza recomandată pentru efect imediat este de 1 supozitor
Copii 4-10 ani : doza recomandată pentru efect imediat este de 5 mg bisacodil; pentru administrarea acestei doze sunt disponibile supozitoare cu această concentrație de substanță activă

Pentru pregătirea procedurilor de diagnosticare şi preoperatorie: Medicamentul trebuie utilizat numai sub supraveghere medicală.
Adulţi şi copii cu vârsta peste 10 ani: doza recomandată este de 10 mg bisacodil dimineaţa şi 10 mg bisacodil seara administrat pe cale orală (este necesară o formă farmaceutică corespunzătoare) şi 1 supozitor Bisacodil Sintofarm 10 mg în dimineaţa următoare.
Copii cu vârsta între 4 -10 ani : doza recomandată este de 5 mg bisacodil seara administrat pe cale orală (este necesară o formă farmaceutică corespunzătoare) şi 1 supozitor care conține 5 mg bisacodil în dimineaţa următoare.

Supozitoarele sunt de obicei eficiente în aproape 20 minute (între 10 şi 30 minute). Acestea trebuie desfăcute şi introduse în rect cu vârful ascuţit înainte.

Pastrare : A nu se lasa la îndemâna si vederea copiilor. A se pastra la temperaturi sub 25 grade C , in ambalajul original. Nu utilizati produsul dupa data de expirare înscrisa pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: